"Személyiségteszt"

2010-12-15

sponsored links

Twitteren @KEME5 feltett egy kérdést: Van öt állatod: egy oroszlán, egy tehén, egy ló, egy majom és egy nyúl. Egyet közülük hátra kell hagynod. Melyiket nem vinnéd? És miért?
Ez állítólag egy személyiségteszt, és a következõt jelenti: oroszlán a büszkeséget,ló a munkát,tehén a családot,majom a barátokat,nyúl a szeretet jelképezi.
Mivel 140 karakter elég kevés, hogy kifejtsem a véleményem, gondoltam gyorsan írok egy bejegyzést.
Nem vagyok pszichológus, így csak józan paraszti ésszel tudok gondolkozni. Egyébként nem tudtam dönteni, de a következõt gondoltam végig:

Oroszlán: nem vinném magammal, mert agresszív, és az egyetlen húsevõ. Megenné a többi állatomat. De magammal vinném, mert erõs, és egy esetleges veszélyhelyzetben meg tudna védeni.
Tehén: a tehén lassú, lomha. Mivel a szöveg azt írja, "hátra kell hagynod", azt gondolom, haladni kell valahonnan valahova, és akkor jobb, ha nem lassít le minket. Viszont ad tejet, bár ez esetemben nem számít, mert allergiás vagyok rá, szóval ez nem elõny. A legnagyobb valószínûséggel õt hagynám el. (más lenne a helyzet, ha ihatnék tejet valószínûleg).
Ló: A ló gyors és strapabíró, és ha jól idomított, akkor gond sem lehet vele. Vele kapcsolatban nem jutott eszembe olyan negatívum, ami miatt elhagynám.
Majom: Az elsõ gondolatom a majom volt, hiszen nem ehetõ, nincs különösebb haszna, idegesítõ és csúnya is. Viszont jól idomítható, és pl ha kajaproblémánk lenne, simán lehetne vele lopatni a kaját a piacon. Igen, ez a pozitívum jutott vele kapcsolatban eszembe :) (nem szeretem a majmokat)
Nyúl: egyetlen haszna, hogy ehetõ, ráadásul nagyon finom. Mielõtt a majmot lopni, vagy az oroszlánt vadászni küldeném, a nyuszi elfogyasztásával kezdeném. Egyébként meg folyamatosan félteni kéne az oroszlántól (valszeg jobban, mint a többi állatot), megijesztheti a lovat, ráadásul mindent megrágcsálna és nyúlbogyóval terítene. Az mondjuk igaz, hogy kis helyen is elfér, és a többihez képest talán õ eszi a legkevesebbet.

Egyébként is, kinek volna pénze ennyi állatot tartani úgy, hogy egyiknek se legyen baja? :) 


Folytats a blogon ... kisviraginitaly.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s